Vad är en förebild?

Måste man känna sin förebild? Måste man vilja vara som sin förebild? Måste man se upp till sin förebild eller är just ordet förebild ett samlingsord för de pesoner man tycker om? Hmm..

Min förebild i livet är Fredrik Steen.. Att man kan bli sådan bra ledare och utstråla sådan självsäkerhet bara genom att hälsa på någon?


Jag såg en diskution för ett tag sedan där folk gick emot Fredrik och påstod att han inte kan någonting efter som han tillrättavisade en hund genom att ta den i halsbandet, titta den i ögonen och sa "nu är det vi som är ute och går".
De påstod att man inte lär en hund vad som är rätt och vad som är fel genom tillsägelser och fysisk kontakt. Istället skulle man berömma när hunden gör rätt och ignorera den när den gör fel. Och självklart är det en jättebra träningsmetod, men inte till allt.
En hund drar i kopplet och du ignorera den? Jo visst det blir nog mycket bättre.. Hundar är smarta men inte f*n vet den att den gör fel om man inte besättar det för den.
Kankse går det köra "mesträningen" på en pudel, eller en papillon, men här har vi en man som jobbar med riktiga hundar - Schäfrar och vad jag vet så tål de fysisk kontakt och här fungerar inte den såkallade ignorikdrillningen! Alla hundar behöver en ledare, och hur coolt är inte det att ha en perfekt hund som älskar en fast man är sur, att ha en hund som följer en även om man går mot något jätte läskigt eller en hund som slickar en i ansiktet varje morgon och blir lika glad att se dig fast du har tagit den i nackskinnet några gånger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0